Kell-e okostelefont egy általános iskolásnak? Érvek és ellenérvek

A 21. században élünk, ahol szinte már egyáltalán nem látni embert akármilyen kütyü nélkül. Ha a felnőttekre vezetjük vissza, akkor ráfoghatjuk, hogy azon keresztül intézzük a banki dolgainkat, közösségi média felületeit nézegetjük, híreket olvasunk, fényképezünk, filmet nézünk, zenét hallgatunk, játszunk, és persze néha napján telefonálunk is. Ezzel nem feltétlen jó példát mutatva a gyerekeinknek, azaz a következő generációnak.

A szülők nagy része azt mondja, hogy hisz ők ebben nőttek fel, igazuk van, hiszen ők sokkal könnyebben, otthonosabban mozognak a technika világában, hisz egyre fiatalabb korban szembesülnek azzal, hogy ebben a társadalomban bizony ez a természetes. Megvesszük a gyereknek a lehető legújabb, legdrágább készüléket, hogy úgymond rangot szerezzünk neki az osztályában. Ha elromlik, rohanunk iphone szervizbe, hogy minél hamarabb visszakaphassa a készülékét. Mindenképpen érdemes nekik telefont venni, már csak azért is, hogy ha bármi van, segítségre szorulnak, késnek az iskolából, vagy korábban kell értük mennünk, hasznos, ha tudnak jelezni nekünk.

Vagy akár fejlesztő alkalmazásokat is rátehetünk nekik, ami által fejlődhet egyéb készségük, vagy akár a szókincsük is. Van olyan szülő, aki szerint káros a gyerek fejlődésére, ha minél korábban adunk a kezébe telefont, de sokkal többen gondolják úgy, hogy a mértéktartás a lényeg itt is, mint az élet minden területén.

Leave a Comment