Ombre vagy balayage? Frizura kisokos.

Színesebbnél színesebb hajköltemények repkednek az utcákon. Az egyedi és extrém frizurák mellett egyre több fajta festési formát találnak ki és tesznek gyönyörű színekkel még trendibbé és egyedibbé a profi fodrászok. Talán a két legnépszerűbb színezési mód az ombre és a balayage. Mindkét, magabiztos tudást igénylő frizurát profi fodrászok készítik a Liberty Szalon 11. kerületi fodrászatában.  De milyenek is ezek a különleges technikák?

Az ombre frizura lényege, hogy a fejtetőtől a hajvégekig egyre világosabb színű lesz a haj, így a tő és a vég legtöbb esetben teljesen más szín lesz. Ennek van egy fordított, világos-sötét verziója is. A balayage eljárásnál pedig a fodrász sepregető mozdulattal viszi fel a hajfestéket, így világosabb és sötétebb, vagy különböző színű tincsek váltakoznak a haj teljes hosszán. Az utóbbinál felmerül a kérdés: vajon miben különbözhet ez a technológia a sima, régi múltra visszatekintő, talán már-már ódivatú melírtől? A legmarkánsabb különbség a szabályosság követésében rejlik. A balayage sokkal természetesebb hatást kölcsönöz a bohém, esetleges, de jól harmonizáló váltásokkal.

A melír hagyományosan szőke, amit fóliás technikával visznek fel a kiválasztott, szabályosan elszeparált tincsekre, a balayage viszont bármilyen szín lehet és az egészen vékony tincsektől a vastagabb tincsekig mindenféle megtalálható egy frizurában. Akik a hagyományosabb részleges színezésre vágynak, a fenti szalon kínálatában a melírt is megtalálják. Érdemes kísérletezni a hajunkkal, a különböző megoldásokkal, ráadásul a mai festékek egyre kímélőbb és természetesebb anyagokból vannak összeállítva. Merjük megtalálni a személyiségünket leginkább kifejező stílust, színt és formát, ami egy tapasztalt fodrásszal nem is lesz olyan nehéz.

Leave a Comment