A keresztlányom kedvence

A gyerekek különleges helyet foglalnak el az életünkben, legyen szó saját gyerekről, vagy egy kis trónörökösről a család bármely tagját tekintve. Én imádom, hogy bár kicsik, iszonyat okosak, és annyira helyén van a szívük. Élmény velük beszélgetni a világ nagy dolgairól is, csak hát ezt sokszor a felnőttek elfelejtik. Persze nem az űrkutatás a témánk soha, de lehet velük már egész komoly dolgokról is beszélgetni elég magas színvonalon.

A másik, amit imádok abban, ha találkozunk – mert saját gyerek sajnos még nincsen – hogy legálisan lehetek újra gyerek. Lehetek képzelt csodaországban, építhetek velük bunkert vagy homokvárat, játszhatok bármit, aminek a fantázia szab csak határt. Akár még hercegkisasszony is lehetek, vagy repülő tündér, ami a keresztlányom egyik kedvenc figurája.

És hát mit ad a szerencse, ez év karácsonyára meg is tudtam lepni eggyel, mert a leakcioztuk oldalán találtam egy iszonyat szép, rózsaszín és nagyon kedves repülő tündér lányt. Nekem se kellett több, azonnal rendeltem neki belőle, és hihetetlen gyorsan meg is érkezett. Gondosan becsomagoltam – persze több rétegbe, mert a gyerekek amúgy is imádnak csomagolni – és amikor bontogatta látni kellett volna az arcát. Azt az igazi gyermeki izgalmat és örömöt láttam, mit az ember kár, hogy a felnőtté válás során elveszít. Hihetetlen módon örült neki, és persze azonnal a sztár lett a játékok között, úgyhogy most már minden nap tud játszani a kis repülő tündérjével, nem csak akkor ha én is ott vagyok. Nagyon szeretem őt, és azt gondolom, hogy ezek az élmények egy életre össze is kötnek velük minket. Merjünk velük újra gyerekként játszani, mert ez nem csak nekik öröm, biztos vagyok benne, hogy nekünk is felbecsülhetetlen módon jót tesz.

Leave a Comment