Csak a jó szolgáltatót kell megtalálni!

Közel két hónapja kezdtem el a munkát egy számomra teljesen új cégnél, egy teljesen új területen. Én közgazdászként azt a célt tűztem ki magam elé, hogy tíz év alatt, a legjellemzőbb területeken, mint pénzügy, állami szféra, marketing és tanácsadás gyakorlatot, szakmai tapasztalatot szerzek. Most tartok a negyedik évemben, és most váltottam a marketing világának területére. Tudom, hogy ez a terület teljesen más, mint az eddigi pénzügy, sokkal pörgősebb, energikusabb és kreatívabb munka. Kicsit időbe is telt számomra átváltani, és felvenni az itt szokásos temperamentumot és munkalendületet.

Van itt egy mondás, ami már a kezdetektől nagyon tetszik nekem, nincs lehetetlen feladat, csak a jó szolgáltatót kell megtalálni hozzá! Ezt sokáig ízlelgettem, mert hát a pénzügy világa teljesen más volt. Ott egy-egy jogszabály, határidő, számla hiba vagy egyéb probléma jogi szinten megakaszthatta a folyamatokat és akkor bizony nem nagyon volt mit tenni. Ha valami szabálytalan, az szabálytalan. Amíg az valahogyan fel nem lett oldva, nem tudtunk mit tenni. Itt azonban ezek szerint bármi feladat lehetséges, csak a megfelelő partner kell hozzá. Ezt egészen addig nem értettem, míg elő nem állt egy ilyen feladat.

Volt egy olyan rendezvényünk ugyanis, ahol előre láthatóan két héten belül szükségünk volt a gépi hímzés technikájával készült pólókból közel ötszáz darabra. Én azt gondoltam, ez lehetetlen. Kiszámoltam ugyanis, hogy egy legyártása körülbelül mennyi időt vesz igénybe, azt nem is számítva, hogy még be is kell szerezni a pólókat, és elkezdtem azon gondolkodni, vajon mivel tudnánk kiváltani ezt az ajándékot a megbízó számára. Nyilván nem mi hibáztunk, mert ő szeretne rekord idő alatt leszervezni egy ilyen rendezvényt, na de akkor is mindig a szolgáltató hibája marad, ha valamit nem tud megoldani, ezt tudjuk jól.

A hímezd.hu. Ők lesznek a mi embereink! Jött odakintről a felkiáltás. Velük meg fogjuk tudni oldani! És én nem hittem a fülemnek, mikor a telefonbeszélgetés végén, úgy sikerült letenni a készüléket, hogy mindent megtesznek, hogy maradéktalan le legyen szállítva maradéktalan minden hímzett termék. De méginkább megdöbbentem, mikor ez meg is valósult. Nem tudom hogyan csinálták, csak azt, hogy ebben az itt szokásos mondatban lehet valami varázserő.

Leave a Comment