Biztonságban, nem csak szabályoknak megfelelően

Ha az ember megkérdez egy vállalkozót jelenleg a piacon, bármely működési területtel, a tűz – és munkavédelem területéről, biztosan nagyon eltérő véleményeket fog kapni. Vagy felelősségteljes és fontos helyet képvisel a terület a vállalat életében, vagy a jogszabályi kötelezettségeknek akarnak csak megfelelni és teljesen érdektelenek a további dolgokat illetően. Valóban ez tapasztalható, és sajnos szinte csak az ismeri fel ezeknek a területeknek a valódi fontosságát, aki vagy látta már más kárán, hogy milyen, amikor nem nyújtanak semmilyen védelmet, csak jogszabályok alapján felszínesen működnek a cég életében, vagy saját kárán tapasztalta meg, hogy milyen jó lett volna, ha valódi rendszer és védelmet nyújtó működési hálózat áll a vállalat mögött egy-egy tűzeset vagy sajnálatos munkahelyi baleset, munkavállalói mulasztás mögött.

Egy felszínes rendszer ugyanis csak azzal kapcsolatban véd, hogy a jogszabályi kötelezettségek ellenőrzése esetén ne kerüljünk bajba. Ne kapjunk megrovást vagy komolyabb bírságot. Kapjunk egy papírt, hogy tökéletesen, jogszerűen működik a cégünk. De mi történik, ha valóban kialakul egy sajnálatos tűzeset vagy munkahelyi baleset történik, és nincs valódi védelem? Tetemes anyagi kár, ami megelőzhető lett volna egy jól kialakított jelző- és védelmi rendszerrel, személyi sérülés vagy rosszabb esetben haláleset.

Én sajnos az egyik nagyon jó partner cégemnél végignéztem, ahogy egy tűzeset miatt, a bekövetkezett károk és veszteség miatt szinte alig tudtak talpon maradni. Mondanom sem kell, hogy nem tudták a megrendelt alapanyagokat leszállítani, amik miatt komoly partnerektől estek el, teljesen érthető módon, mert azok hosszú hónapokat nem tudtak a teljesítésre várni.

Éppen ezért én nem elégedtem meg azzal, hogy jogszerűen működjünk, számomra egy teljeskörű biztonságot nyújtó, jól működő rendszerre volt szükség, hogy teljesen kiküszöbölhessem a hasonló problémákat. Hála a jó égnek rátaláltam a TSR Safety csapatára, akik ebben maximális szakmai tudásukkal és lelkiismeretes munkájukkal tökéletesen segítségemre vannak. Nyugodtan végezhetem a céges munkát, mert ők minden tűz- és munkavédelemmel kapcsolatos feladatot ellátnak úgy, hogy annak valódi értéke és védelme van a vállalat életében.

Leave a Comment